Links

www.vlor.be Website van de Vlaamse Onderwijsraad

http://www.onderwijs.vlaanderen.be/stem/default.htm De STEM-pagina op de website van het departement onderwijs en vorming.

http://www.klascement.be/kiezenvoorstem/ Kiezen voor STEM verzamelt alle materiaal voor en door het STEM-onderwijs. Vind nieuws van onze partners en beleidsinformatie makkelijk via de focuspagina's.

http://www.onderwijskiezer.be/v2/beroepen/beroep_lst.php?var=STEM Alfabetische STEM-beroepenlijst met detailfiches per beroep.

http://www.technopolis.be Technopolis is een permanent platform voor wetenschap en technologie in Vlaanderen, gegroeid uit Flanders Technology International vzw.

http://www.ikhebeenvraag.be 14 Vlaamse en federale wetenschappelijke instellingen sloegen de handen in elkaar, en realiseerden www.ikhebeenvraag.be. Op deze site kan je terecht met (bijna) al je vragen over wetenschap, geschiedenis, taal, politiek, en nog veel meer. Je krijgt persoonlijk antwoord van een wetenschapper met kennis van zaken. Dit project kon tot stand komen met de steun van de Vlaamse Overheid, in het kader van het actieplan wetenschapsinformatie en innovatie.

http://www.auha.be/wetenschapsbeleving Website van de Expertisecel Wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen.

http://www.wtnschp.be   Deze site bundelt alle activiteiten van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel.

http://360gradenwetenschap.be Deze site biedt een overzicht van activiteiten en projecten rond wetenschappen van de Associatie Universiteit Gent.

http://www.uhasselt.be/uhasselt@school laat jongeren uit het secundair onderwijs proeven van wetenschappelijk onderzoek en opleidingen van de Universiteit Hasselt.

http://www.stem-academie.be De STEM-academie is een verzameling van initiatieven zoals techniekclubs, coderdojo's, kinderuniversiteiten, verenigingen, fablabs...

www.stembasis.be STEM voor de basis  is een project van het Expertisenetwerk Lerarenopleidingen (ENW) van de AUGent (in samenwerking met  de andere ENW's).

www.breakingscience.be, website van chemie en life sciences voor jongeren.

www.beroepenhuis.be Jongeren van 11 tot 14 jaar ontdekken in Het Beroepenhuis een waaier aan beroepen en informatie over studierichtingen. Vooral de technische en praktisch uitvoerende beroepen staan in de kijker.

www.doemijmaarwetenschap.be, pagina van de Expertisecel wetenschapscommunicatie van de Associatie KU Leuven

https://www.onderzoekendleren.be. Onderzoeksreflector biedt je een inkijk in praktijkvoorbeelden van onderzoekend leren. Via analyse zetten deze voorbeelden je op weg voor een zinvolle toepassing van onderzoekend leren en STEM (wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde) in de eigen klaspraktijk.

http://strandmaps.dls.ucar.edu The Science Literacy Maps are an interactive tool for teachers and learners to explore specific science and math concepts.

www.wetenschapsreflex.be De Wetenschapsreflex-methodiek is ontwikkeld om leerlingen uit het lager en secundair en studenten uit de lerarenopleiding te laten reflecteren over wetenschap.

http://nextgenscience.org. Improving Science Education Through Three-Dimensional Learning.

http://www.cpalms.org/cpalms/mea.aspx CPALMS is integrating STEM into lessons via a Model-Eliciting Activity, or MEA, approach. MEAs are open-ended, interdisciplinary problem-solving activities that reveal students’ thinking about the embedded concepts.

www.klasinbedrijf.be Op deze website vind je gevarieerd didactisch materiaal voor techniekonderwijs in de eerste graad van het SO, zowel A- als B-stroom. Neem je klas mee op bedrijfsbezoek, reëel of virtueel.